foodfestival amersfoort

Lokale lepel-editie - 24 t/m 27 augustus

Lepeltje Lepeltje Lokaal was in kannen & kruiken! Het speciaalbier- en wijnfestival toverde zich om tot een lokale lepel-editie. Lepeltje Lepeltje streek dit jaar dus twee keer neer in haar thuisstad, deze keer enkel met keukens van Amersfoortse bodem. Iedereen werd vier dagen lang omringd met culinaire creativiteiten, wereldse muziek en marktkramen vol bijzondere waren. Voor de kids was er lokaal geprogrammeerd vermaak en zoals altijd was Lepeltje Lepeltje voor iedereen gratis toegankelijk.

boordevol creatieve kookkunsten

Je kon je verlekkeren aan de diversiteit van lokale gerechten. Elke keuken had een eigen specialiteit waaronder minstens één vega optie en een kleine hap voor een kleinere prijs. Iedere chef bakte met plezier een allergievrije versie voor je, waardoor je alle smaaksensaties mee kon maken. Bekijk hieronder het veelzijdige en watertandende foodprogramma.

van akoestische sets tot elektronische tonen

Tijdens Lepeltje Lepeltje Lokaal tuimelde je in de lekkerste tracks gespeeld door live bands en dj’s. Zodra het donker werd en de borrel begon ging het tempo vanaf het podium omhoog. Vind de veelzijdige line-up van live muzikanten en dj’s hieronder.

Bekijk timetable

 

uitermate vermaak voor de kids

Lepeltje Lepeltje Lokaal was er ook voor de koters. Daarom hoste Corazon op zaterdag en zondag kindervertier van Amersfoortse bodem. Hier staken de koters de handen uit de mouwen of doken ze zelf de keuken in. Tussen 12:00-18:00 uur vond je hier activiteiten als reuze mikado en schilderen. Maar ook popcorn poppen, broodjes bakken en zelf appel- of druivensap persen stonden op het programma.

Bekijk timetable

struinen en snuffelen

Tijdens Lepeltje Lepeltje Lokaal kon je speuren naar naar mooi spul. Vier dagen lang vond je tussen de baksels ook brocanten, curiosa en andere hebbe-dingen. Je waande je tussen een breed aanbod aan ambachtelijke producten, vintage kleding of handgemaakte kunstwerken.

Partners

FC Amersfoort
Fluor

neem contact met ons op

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vraag/opmerking

Formulier versturen

veelgestelde vragen

Over Lepeltje Lepeltje

Waar is het?

Lepeltje Lepeltje Lokaal vindt plaats in het Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort. 

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden van Lepeltje Lepeltje Lokaal zijn:

Donderdag 24 augustus 16:00-23:00
Vrijdag 25 augustus 14:00-01:00
Zaterdag 26 augustus 12:00-01:00
Zondag 27 augustus 12:00-22:00

Is het gratis toegankelijk?

Ja, Lepeltje Lepeltje is een gratis toegankelijk evenement. Wanneer jij je eerste drankje haalt, betaal je eenmalig een muntje voor de entreebeker.

Wat is de minimumleeftijd?

Wij hanteren geen minimumleeftijd op Lepeltje Lepeltje. Neem vooral je kinderen mee; speciaal voor hen hebben we een gevarieerd programma samengesteld.

Is het veilig voor mijn kind?

Jazeker, door het speciale kinderprogramma is Lepeltje Lepeltje er ook voor de koters. Uit voorzorg kun je voor je kind een gratis polsbandje afhalen bij de bemande kassa’s, waar je je telefoonnummer op kunt schrijven. Zo zorgen we er samen voor dat je altijd bereikt kan worden voor het geval dat je kleine jou kwijt is.

Huisregels

Zijn honden toegestaan?

Als je de viervoeter aangelijnd wilt houden is hij/zij van harte welkom. Het is fijn als hij zijn drolletjes weer kan opruimen!

Hoe kan ik betalen?

Tijdens Lepeltje Lepeltje Lokaal doen we een try-out: het foodfestival is dit keer helemaal cashless, dus je kan bij zowel de barren als de foodtrucks betalen met je pinpas. Afhankelijk van hoe dit bevalt doen we dit volgend lepel-seizoen weer, of gaan we weer terug naar het muntensysteem.

Heb je contact geld op zak dat je wilt gebruiken? Bij de bemande kassa kan je dit op een speciale pas laten zetten, waarmee je vervolgens je eten en drinken kan betalen.

Zijn eigen consumpties toegestaan?

Het is niet toegestaan eigen consumpties mee te nemen naar het festival. Houd het festival gratis en koop je versnaperingen aan de toog.

Wat is het alcohol- & drugsbeleid?

Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. Bij twijfel wordt er naar legitimatie gevraagd.

Handel in en/of gebruik van harddrugs is niet toegestaan, dus ook niet op Lepeltje Lepeltje. Bij overtreding wordt de politie gealarmeerd en riskeer je een boete of zelfs een celstraf.

Kan ik op beeld komen?

Om de sfeer vast te leggen kan er gefotografeerd of gefilmd worden op het terrein. Bij betreding van Lepeltje Lepeltje ga je akkoord met de kans dat je wordt vastgelegd op foto of video.

Waar kan ik terecht als ik een (onveilige) situatie heb ervaren?

Wij proberen een plek te creëren waar iedereen zich fijn en veilig voelt. Wil jij een situatie melden? Dat kan via [email protected], jouw melding komt terecht bij de vertrouwenspersonen binnen Kultlab.

Kadobon

Ik heb een kadobon gekocht, wanneer ontvang ik die?

Alle kadobonnen worden op de maandag voor Lepeltje Lepeltje Lokaal uitgestuurd. Komt er dus aan!

Waar kan ik mijn kadobon innen?

Als koper van de kadobon ontvang je een bon in de vorm van een ticket in de mail. Heb je de mail niet ontvangen? Vraag deze op via Paylogic.

De ontvanger van de kadobon laat dit ticket scannen bij de bemande kassa’s op het festivalterrein van Lepeltje Lepeltje. Let op: het ticket is enkel geldig in de gekozen Lepeltje Lepeltje stad. Dit staat aangegeven op het ticket.

Rolstoeltoegankelijkheid

Is Lepeltje Lepeltje Lokaal rolstoeltoegankelijk?

Ja, Lepeltje Lepeltje Lokaal is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers! Door het Burgemeester Brouwerplantsoen lopen verharde paden langs jouw favoriete lokale keukens, de barren, de markt en het kinderprogramma. Via de paden kan je ook bij de Kiosk en het Plantsoen (muziekpodia) in de buurt komen, maar rondom deze podia ligt wel eerst een stuk grasveld. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan je met een rolstoel prima over het gras rijden. Alleen als het heeft geregend, is dit niet mogelijk. De Kannen & Kruiken Kroeg is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, via een rijplank kan je hier naar binnen.

Er zijn bij de ingangen geen toegangspoortjes, dus met een rolstoel kan je makkelijk het terrein op en af.

Om alles van stroom te voorzien liggen er kabels verspreid over het terrein, deze zijn afgedekt met kabelgoten. De helling van de kabelgoten is vrij stijl, waardoor het lastig is om hier met een rolstoel overheen te gaan. Wij proberen deze kabelgoten zoveel mogelijk buiten de looproutes te plaatsen, zodat deze de weg voor rolstoelgebruikers zo min mogelijk blokkeren.

Is er een mindervalidentoilet op het terrein?

Zeker, je vindt het mindervalidentoilet bij de EHBO. Mocht je ergens hulp bij nodig hebben, dan helpen de aanwezige EHBO’ers je graag.

Zijn er parkeerplekken voor mindervaliden in de buurt?

Die zijn er! Deze bevinden zich onder andere bij het Stadhuisplein parkeerterrein, Achter Davidshof zijde Stadhuis en Stadhuisplein thv 1, tussen stadhuis en gemeentewerken. Op deze kaart vind je de locaties van de mindervaliden parkeerplekken. Deze plekken zijn allemaal maximaal 150 meter verwijderd van het park.

Ik ben slecht ter been en moet altijd een stoel in de buurt hebben, mag ik een opvouwbare stoel meenemen?

Ja hoor! Er zijn veel zitplekken op het terrein, maar voor de zekerheid mag je zeker een eigen vouwstoel meenemen.

Kan ik makkelijk betalen vanuit een rolstoel?

Lepeltje Lepeltje Lokaal is cashless, je kan dus overal met je pinpas betalen. De pinautomaten bij de barren zitten vast en die barren zijn wat hoger, waardoor het daar voor rolstoelgebruikers lastig kan zijn om te betalen. De pinautomaten bij de foodtrucks zijn wel los en kunnen dus door een medewerker van de foodtruck aangereikt worden.  

Zijn scootmobielen toegestaan op het terrein?

Ja hoor, je kan met een scootmobiel gerust het terrein op. Graag wel met gepaste snelheid; als je stapvoets rijdt is het top. 

Sluiten