Foodprogramma bekend!

Culturele en culinaire genieters kunnen dit weekend in Utrecht hun geluk niet op! Lepeltje Lepeltje creëert in Park Lepelenburg een enorm palet aan smaken, geuren en tonen. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli presenteren mobiele keukens hun lekkernijen. Leef je uit op eigenzinnige gerechten, of kies voor een klassiek recept. Bekijk hier het foodprogramma!

* vega
** vegan

Stadsfruit **

Vitamines in overvloed bij stadsfruit! In een ijskoude smoothie of uit een sappie. Liquid love van deze vitamineboer uit domstad!

Rammenas **

De vegan koningen van Utrecht: Rammenas. Hun hoofdkwartier ligt bij de Kromme Haring en daarvandaan toveren ze met eten. Proef hoe lekker plantaardig is bij Rammenas!

De Nieuwe Garde *

Eén van de vaste krachten van Lepeltje: de Nieuwe Garde knalt hun vuurschalen vol met hoogwaardige recepten en ingrediënten. Poké, oesters en yakitori. Eigenlijk alleen maar lekker gaan bij de Nieuwe Garde!

Sapori Di Casa **

Dit Italiaanse stel verspreidt graag met de verse en natuurlijke Italiaanse keuken met hun rollende keuken.
Roman’s Chef Maurizio kookt regionaal Italiaans eten met de échte originele recepten. Zeker het proberen waard, want ze zijn ”delicioso de cristo”!

de Mooie Bieren Bar

De fijnproevers scharen zich bij de Mooie Bieren Bar tijdens Lepeltje Lepeltje. Van fles of fust worden alle hoeken van bierwereld geschonken en achter de bar staan liefhebbers! Ook ben je aan het juiste adres voor een verfrissende bierproeverij.

De Fromagerie

De Fromagerie is er om het kaas gehalte hoog te houden tijdens Lepeltje Lepeltje. Stevige Fransen, fijne Nederlandse en romige Italianen; alle blokkies komen op de plankies!

MILF

Het heeft niks met knappe moeders te maken. MILF staat voor: Man, I Love Fish! Wie houdt er nou niet van vis…..

Ofjespaanseworstlust

Taparia op wielen! Deze señors en señoritas schotelen allerlei Spaanse happerijen voor tijdens Lepeltje Lepeltje. Dus rapido met je cerveza of vino naar deze bus. Hè, wat?! Tsja, of je worst lust, Spaanse worst!

Caliente

Na veel proeven en proberen in Latijns-Amerika komt Caliente naar Holanda. Hand geklapte tortilla’s, koolgeroosterde rund en vers gesneden salsa’s! De mannen geven je ook graag wat meer uitleg over deze hand geklapte tortilla’s. Todo muy delicioso…..

Aginamu

We weten niet wat de naam betekent, maar het betekent wel dat er gruwelijk lekkere Koreaanse gerechten te scoren zijn! Bibimbap, bulgogi en kimchi. Oost-Azië in een kommetje met een lepeltje.

Chopsticks Dumpling Bistro **

De Dim Sums zijn fijn voor sam-sam. Hier krijg je de kans om je chopstick-skills tentoon te stellen aan de hele tafel. Niet dim-dammen, maar dim summen!

Plantage Onverwacht Viva Ignacio *

Voeg de Rotterdamse kapsalon samen met Mexicaanse nacho’s en je hebt de ster van deze kar! Als je daar niet van gaat watertanden dan weet ik het ook niet meer. VIVA IGNACIO!

Plantage Onverwacht Burning Van

Bij Plantage Onverwacht gaat de moterkap er letterlijk vanaf! Op het vuurspuwende motorblok word je broodje roadkill gegrilld. Schrik niet van alle tattoages, de bruten hebben een hartje van goud.

Marktslagers

Normaal staan ze op de markt op stenen, maar tijdens lepeltje lepeltje komen ze naar het groene park! Vliegende hakbijlen, big green eggs en rookwalmen van jewelste. Het wordt weer een ware vlees extase bij deze kooplieden.

Madame Cocos *

Het is de favoriete snack van onze sfeerbeheerders. Cocoballs! Vers afgebakken door de Madame. Volg het aroma naar de ovens en ervaar wat ze allemaal van hun gebakjes weten te maken.

Hieper de Pieper **

Friet, patat of pommes frites. Hoe je het ook noemt; of het nou in oorlog variant is of traditoneel met mayo. Zowel jong als oud heeft een zwak voor de aardappel in de langwerpige vorm. Hiep hiep! Hieper de Pieper!

Vuurproeven *

Vuurproeven zijn BBQ-bazen! Koks pur sang met een gezonde obsessie voor de houtgrill. Hun vlees- en vegaburgers wil je meemaken tijdens Lepeltje!

Potsenmaeker

Bij den Potsenmaeker hebben ze bloem, melk en eieren door hun aderen stromen. Al bijna 30 jaar vliegen ze de pan uit. Klassiek met stroop of een moderne Dolle Mina; altijd goed bij dit Pannenkoekenhuis!

Oerflappe **

Gezond lepelen kan bij Oerflappe! Dit dynamische duo wikkelen je met hun vegawraps om hun vingers. Smul van de avontuurlijke vullingen zoals chutney’s, dahl, geitenkaas en curries. Ze flappen ‘m er zo uit!

Moor Bites *

Duizend en één bites op Lepeltje. Moor & Habibi verzorgen het Midden-Oosterse stek en het menu is compleet in stijl! Pita’s, falafel en sterke thee. We want Moor!

Koffieshop August

FairChain koffie met een flinke scheut ondeugendheid. De thee of taart wordt in een badjas voorgeschoteld en je bakkie drink je op het dakkie. De fijnste mobiele koffieshop heet August!

Kripik *

Schuif gado gado in je mond, slurp saoto soep en proef vijf verschillende soorten kroepoek. Bij deze blitse brommer kan het allemaal. Wie Indonesisch zegt, zegt Kripik!

Habibi **

Habibi brengt Arabische sferen naar Lepeltje Lepeltje! De tajine-schotels vliegen je om de oren en ze grillen erop los. Daarnaast zijn de dames knuffelbaarder dan Ali B en vertellen je graag het geheim achter deze heerlijke schotels!

La Macchina di Ravioli *

Pastakussentjes. Klinkt dat niet als de natte droom van een Italiaanse opa? De deegrollers worden vanaf ’s ochtends vroeg ingezet om het waar te maken. La Macchina di Ravioli, Mamma Mia!

Belicio *

Belicio heeft ijsinspiratie opgedaan over de hele wereldbol en die zijn koeltjes terug te vinden in hun bakken. Ze scheppen maar al te graag op. Zon op je bolletje, ijs in je hand!

Wijnbar

Grondsoort, druifras, proces of rijping, waar had u vragen over? Bij de wijnbar leggen ze alles in geur en kleur uit! Als je geluk hebt kan je meedoen met de bingo.