Food line-up bekend

Culturele en culinaire genieters kunnen tijdens het Pinksterweekend in Amersfoort hun geluk niet op! Lepeltje Lepeltje creëert in het Burgemeester Brouwerplantsoen een enorm palet aan smaken, geuren en tonen. Van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei presenteren mobiele keukens hun lekkernijen. Leef je uit op eigenzinnige gerechten, of kies voor een klassiek recept. Bekijk hier de food line-up!

* vega
** vegan

de Mooie Bieren Bar

De fijnproevers scharen zich bij de Mooie Bieren Bar tijdens Lepeltje Lepeltje. Van fles of fust worden alle hoeken van bierwereld geschonken en achter de bar staan liefhebbers! Ook ben je aan het juiste adres voor een verfrissende bierproeverij.

Popup Italian **

Wie houdt er nou niet van pizza? De Popup Italian legt de pizza-lat kneiter hoog. Ze nemen hun houtoven mee om de flinter dunne bodem die extra crips te geven. Het reisje naar Italië kan je uitstellen tot volgend jaar. Pomodori paradijs!

Chopsticks Dumpling Bistro **

De Dim Sums zijn fijn voor sam-sam. Hier krijg je de kans om je chopstick-skills tentoon te stellen aan de hele tafel. Niet dim-dammen, maar dim summen!

SEM **

SEM staat voor Sla En Meer. De salades en sappen worden in de lekkerste combinaties samengesteld en zijn ook nog eens biologisch en glutenvrij. Pak jij die gember-kurkuma-shot als energie boost? Kom je slaatje slaan bij SEM.

Rock City brewpub

Geen wijn-spijs, maar bier-spijs combinaties! Twee Amersfoortse lievelings slaan de handen ineen op Lepeltje Lepeltje om gerechten te serveren in harmonie met de bieren. Rock City Brewpub: dit wordt er ééntje voor in de boeken.

Plantage Onverwacht Viva Ignacio *

Voeg de Rotterdamse kapsalon samen met Mexicaanse nacho’s en je hebt de ster van deze kar! Als je daar niet van gaat watertanden dan weet ik het ook niet meer. VIVA IGNACIO!

Plantage Onverwacht Burning Van

Bij Plantage Onverwacht gaat de moterkap er letterlijk vanaf! Op het vuurspuwende motorblok word je broodje roadkill gegrilld. Schrik niet van alle tattoages, de bruten hebben een hartje van goud.

Pieperboys **

Het is de grote broer van chips: de twister! 100% doorgedraaide aardappels afgetopt met kruiden naar jouw smaak. Onze Amersfoortse Pieperboys zijn gekke boys!

Mi Yao *

Vanaf Amersfoort 9141 km naar het oosten, daar haalt Mi Yao haar inspiratie vandaan. Waan in je Azië met vollop variatie aan curries!

Marktslagers

Normaal staan ze op de markt op stenen, maar tijdens lepeltje lepeltje komen ze naar het groene park! Vliegende hakbijlen, big green eggs en rookwalmen van jewelste. Het wordt weer een ware vlees extase bij deze kooplieden.

Madame Cocos *

Het is de favoriete snack van onze sfeerbeheerders. Cocoballs! Vers afgebakken door de Madame. Volg het aroma naar de ovens en ervaar wat ze allemaal van hun gebakjes weten te maken.

Hou je Waffle *

Van deze wafels word je stil! Ambachtelijk geroosterd tussen smoorhete ijzers, waarna de pret pas echt begint. Kies uit het uitgebreide dip-menu om jouw wafel helemaal af te maken.

Exotiqo *

Exotiqo laat je de wereld proeven. Quesadilla style! Proef Mexico, Griekenland of Korea tussen een gegrillde wrap. Chill hem in de truck en geef de boys een duimpje omhoog!

DeLekkerik

Vis haal je op Lepeltje Lepeltje bij DeLekkerik. Deze ervaren Erik liet zijn keukendroom uitkomen. Hij serveert vanuit een omgebouwde caravan, vol trots, zijn octopussalade en broodjes zalm!

De strandbar **

Emmie miste fruit op feestjes en die behoefte vult ze nu zelf onwijs goed in. In haar slowjuicers en blenders beukt ze er stapels fruit doorheen. Smoothie of frozen yoghurt? Op naar de Strandbar!

de Pieper Mobiel **

Aardappelkunst op wielen! De gigantische pieper serveert frieten waar zelfs Manneke pis trots op zou zijn. Afgesausd met de huisgemaakte smaken, dikke dikke prima!

BUUF op pad *

De lekkerste taarten van Amersfoort! Manden vol koek en torenhoge taarten; BUUF is het valhalla voor de zoetekauw. Liever een goede BUUF dan een verre taart!

Bugzz

Het is een eeuwenoud ingrediënt op menukaarten in de niet-Westerse wereld: insecten! Tachtig procent van de wereld eet ze al. De bazen van Buggz maken er ook voor ons smakelijke hapjes van. Of beter gezegd: insecuisine!

Bennie Blij **

Met zijn Franse soep en pitoreske terrasje maakt Bennie je heel blij! Met 35 jaar ervaring in keukens door het hele land weet Bennie wel wat goed lepelen is. Genieten als een god in het park!

Alberts *

Iconisch op de Hof: de man met de baard en de zonnebril. Ons Alberts! Op Lepeltje Lepeltje maken ze hun befaamde risotto.

Jeff's *

Sinds maart 2017 verrijken de smaakmakers van Jeff’s Amersfoort. Je kunt bij ze terecht voor een Steve Jobs sandwich en Buddha bowls. Hou je vast, want naast innerlijke verlichting bezorgen ze je gezonde smaak-sensaties!

Sloop

Deze Amersfoortse bus wil je echt niet missen. De slopers vullen Britse ‘baggies’ die je aan één stuk door leeglepelt. Ze presenteren tevens exclusieve ‘baggies’ met varken van het spit en truffel. Op=op!

Vuurproeven *

Vuurproeven zijn BBQ-bazen! Koks pur sang met een gezonde obsessie voor de houtgrill. Hun vlees- en vegaburgers wil je meemaken tijdens Lepeltje!

Potsenmaeker

Bij den Potsenmaeker hebben ze bloem, melk en eieren door hun aderen stromen. Al bijna 30 jaar vliegen ze de pan uit. Klassiek met stroop of een moderne Dolle Mina; altijd goed bij dit Pannenkoekenhuis!

Oerflappe **

Gezond lepelen kan bij Oerflappe! Dit dynamische duo wikkelen je met hun vegawraps om hun vingers. Smul van de avontuurlijke vullingen zoals chutney’s, dahl, geitenkaas en curries. Ze flappen ‘m er zo uit!

Koffieshop August

FairChain koffie met een flinke scheut ondeugendheid. De thee of taart wordt in een badjas voorgeschoteld en je bakkie drink je op het dakkie. De fijnste mobiele koffieshop heet August!

Belicio *

Belicio heeft ijsinspiratie opgedaan over de hele wereldbol en die zijn koeltjes terug te vinden in hun bakken. Ze scheppen maar al te graag op. Zon op je bolletje, ijs in je hand!

Wijnbar

Grondsoort, druifras, proces of rijping, waar had u vragen over? Bij de wijnbar leggen ze alles in geur en kleur uit! Als je geluk hebt kan je meedoen met de bingo.